Yrityksille

Perinteisen, luokkamuotoisen, (softa)koulutuksen haasteita

Luokkamuotoinen, kouluttajan vetämä koulutus on tuttu konsepti ala-asteen ensimmäiseltä luokalta lähtien, jonne se sopiikin paremmin kuin uusien softataitojen oppimiseen.

Luokkamuotoinen lähikoulutus on kaikille tuttua kouluajoilta. Sen historia juontaa juurensa tuhansien vuosien päähän, kun ainoa tapa jakaa informaatiota oli olla fyysisesti paikan päällä.

Vaikka luokkakoulutus on edelleen toimiva konsepti monesta näkökulmasta, lähinnä mahdollisuudesta olla vuorovaikutuksessa kouluttajan kanssa, ei se ole paras ratkaisu moniin tilanteisiin.

Lähtökohtana: One-size-fits-all

Luokkamuotoinen koulutus, johon osallistuu useampi henkilö (usein 10-20 henkilöä) opettaa samat asiat kaikille. Tämä on varsin toimiva konsepti kouluissa, joissa lähtötilanteet ovat hyvin samanlaiset ja kaikki tieto on uutta kaikille. Työntekijöillä on usein hyvin erilaiset lähtötilanteet ja, oppimisvauhdit.

Meidän järjestämien koulutuksein (excelkoulu.com vuodesta 2015 alkaen) yleisimpiä palautteita ovatkin "liian nopea" "liian hidas" "liian lyhyt" "liian pitkä" "liian vaikea" "liian helppo". Nämä palautteet kuvaavat ryhmäkoulutusten haasteita. Kukaan ei ole keskiarvo.

Räätälälöity lähikoulutus

Räätälöity luokkamuotoinen lähikoulutus on seuraava askel, jolla pyritään järjestämään parempaa ja osuvampaa koulutusta osallistujille. Tämä lähestyminen toimii hyvin, kun halutaan kouluttaa ryhmälle yhteisiä, työssä tärkeitä, asioita, jotka ovat uniikkeja organisaation tarpeisiin.

Ongelmana tulee tässäkin ryhmän laajuus. Usealle henkilölle räätälöity koulutus ei ole räätälöity kenellekkään, vaan on keskiarvo osallistujista.

Räätälöity luokkakoulutus räätälöidään aiheiden mukaan, mutta ei ota huomioon yksilöiden eri tarpeita.

Luokkamuotoinen koulutus on kallista

Luokkamuotoinen koulutus on myös usein todella kallista. Kouluttaja ja tila maksavat ja tällöin houkutteleva vaihtoehto on kerätä maksimimäärä oppijoita paikalle, jotta kulut ovat järkevämmällä tasolla per osallistuja. Tässä tulee kuitenkin ongelmaksi yhä suurempi hajonta osaamistasojen ja oppimisvauhtien välillä.

Jos luokkakoulutuksien hintaan laskee vielä osallistujien henkilöstökulut, varsinkin heidän, joille koulutus ei ole täysin osuvaa, nousee luokkamuotoisen ryhmäkoulutukseb hinta todella korkeaksi, jopa 1000 euroon per osallistuja.

Koulutuksen ajankohta ei ole tarvelähtöistä

Luokkamuotoisen koulutuksen haasteena ovat myös sen ajankohta. Koulutus suunnitellaan ja toteutetaan tiettynä päivänä, tiettyyn aikaan, ei silloin kun koulutusta tarvitaan. Tällöin opitut asiat unohtuvat nopeasti, eikä niistä ole hyötyä työnteossa.

Etukäteen sovitun koulutuspäivän ongelma on myös, ettei se välttämättä käy kaikille halukkaille työkiireiden, lomien tai sairastumisen takia.

Softakoulutuksen uniikit haasteet

Softien käytön kouluttaminen tuo vielä omat uniikit haasteensa. Suurimpana on hyvin erilaiset lähtötilanteet ja käyttötavat.

Henkilökohtaisesti räätälöity, aktiivinen koulutus

Uusi koulutuspalvelumme on rakennettu ratkaisemaan perinteisten luokkamuotoisen lähikoulutuksen haasteet.

Futuedun lähtökohtana on aina yksittäinen oppija. Koulutus on aina henkilökohtaisesti räätälöityä: oppija valitsee itselleen relevantit asiat, testaa mitä osaa ja mitä ei ja opiskelee vain asiat, joita ei vielä osaa. Näin oppiminen on tehokasta ja mielekästä.

Tehosta henkilöstösi Office-osaamista

Henkilökohtaisesti räätälälöityä interaktiivista Microsoft Office -koulutusta. Tutustu tarkemmin mitä Futuedu tarjoaa yrityksellesi. Tai ota yhtettä ja esittelemme palvelua tarkemmin.

Ota yhteyttä

Lisää artikkeleita koulutuksien järjestäjille