Yrityksille

Miksi Microsoft Office -softien käyttöä kannattaa kouluttaa?

Microsoft Office -softat, varsinkin Excel, ovat monille tietotyötä tekeville tärkeimpiä työkaluja, jotka ovat käytössä jopa useita kymmeniä prosentteja työajasta.

Keskimäärin 10 % työajasta

Microsoft Office -softat, eli yleisimmin Excel, PowerPoint, Word ja Outlook sekä nykyään myös kasvavissa määrin Teams ja OneNote, ovat monen yrityksen käytetyimpiä sovelluksia.

Softwatchin datan mukaan niitä käytetään keskimäärin 48 minuuttia päivässä (lähde). Tämä edustaa keskimääräisestä suomalaisesta työpäivästä 10,6 prosenttia (37,8 tuntia viikossa (lähde), eli 7,58 tuntia päivässä).

Softwatching data sisälsi kaikki työntekijät, joilla oli Microsoft Office -lisenssi. Monelle tehokäyttäjälle Office-softat ovat helposti useita kymmeniä prosentteja työajasta.

Officen käyttö työvoimakustannuksina 5865 € vuodessa per työntekijä

Tilastokeskuksen mukaan keskimääräisen työntekijän työvoimakustannukset ovat vuodessa 55331 € (lähde). Tästä laskettuna 10,6 %, joka käytetään Microsoft Officen parissa, on reilu 5865 €. Tämän verran työntantaja siis maksaa keskimäärin työntekijän Office-käytöstä.

Tilastokeskuksen datassa on mukana kaikkien eri sektorien tiedot. Asiantuntijarooleissa, joissa Office-softat ovat usein enemmän käytössä, henkilöstökulut ovat huomattavasti suurempia.

Excelin tärkeimmistä ominaisuuksista osataan vain 28 %

Laajan testaamisemme tuloksena (n yli 600) havaitsimme, että yleisimpien ja tärkeimpien Excelin ominaisuuksien (mm. soluviittaukset, kaaviot, taulukko-ominaisuus, loogiset funktiot ja pivot-taulukko) osaaminen on todella huonolla tasolla. Kaikkien vastanneiden kesken keskiarvoksi tuli 28 %.

Tämä tarkoittaa, että työvoimakustannuksina menetetään valtavia summia vuodessa tehottomuuteen. Huonosti laskettuna 4222€ Microsoft Officen parissa tehdystä työstä on tehotona.

Osaamattomuus on myös työhyvinvointiin vaikuttava tekijä. Sen sijaan, että voi keskittyä työn tekemiseen, aikaa ja energiaa kuluu apuvälineiden kanssa taistelemiseen. Pahimmassa tapauksessa työt voivat jopa jäädä tekemättä.

Microsoft Office -softat haltuun murto-osalla työvoimakustannuksista

Futuedun uusi verkko-oppimispalvelu nostaa jokaisen työntekijän osaamisen 100 prosenttiin Officen tärkeimmissä softissa. 100 prosenttia ei tarkoita, että osataan kaikki mahdolliset ominaisuudet, vaan kaikkein tärkeimmät ja tehokkuutta eniten nostavat ominaisuudet.

Oppiminen tapahtuu henkilökohtaisesti räätälöitynä, jolloin oppiminen keskittyy vain asioihin, joita oppija ei vielä osaa. Näin opiskelu on tehokasta ja ennen kaikkea mielekästä, joka nostaa motivaatiota käydä kurssit loppuun asti.

Futuedu maksaa kalleimmillaankin vain 0,2 % (10 € kuukaudessa) työvoimakustannuksista. Futueduun saa myös reilun paljousalennuksen alkaen 10 lisenssistä.

Tehosta henkilöstösi Office-osaamista

Henkilökohtaisesti räätälälöityä interaktiivista Microsoft Office -koulutusta. Tutustu tarkemmin mitä Futuedu tarjoaa yrityksellesi. Tai ota yhtettä ja esittelemme palvelua tarkemmin.

Ota yhteyttä

Lisää artikkeleita koulutuksien järjestäjille