XHAKU-funktion perusteet

(

04:09

)

XHAKU-funktio (englanniksi XLOOKUP) on PHAKU-funktion korvaava (todella mahtava) funktio, joka julkaistiin vuonna 2019.

XHAKU-funktio on yksinkertaisempi käyttää, vähemmän virheherkkä ja mahdollistaa monipuolisemmat haut PHAKU-funktioon verrattuna.

Tässä videossa tutustutaan XHAKU-funktion peruskäyttöön, joka onnistuu kolmella argumentilla: hakuarvo, hakumatriisi ja palautusmatriisi. Näiden argumenttien avulla voidaan hakea ja yhdistää dataa hakuarvon avulla toisesta taulukosta, laskentataulukosta (välilehti) tai jopa toisesta Excel-työkirjasta. Xhaun vapaaehtoisiin argumentteihin ja vaakahakuun ja useamman hakuarvon hyödyntämiseen löytyy omat videot.

XHAKU-funktion ainoa heikkous on, ettei se ole taaksepäin yhteensopiva vanhempien Excel-versioiden kanssa. Jos XHAKU-funktiollisen Excel-työkirjan avaa vanhemmalla Excel-versiolla (kuin 2019 tai 365-tilaus), ei funktio toimi vaan näyttää virhettä.

1. Testaa osaamisesi

Testaa nykyinen osaamisesi. Mikä onkaan tärkeämpää, kuin tietää mitä osaa ja mitä ei. Uuden oppimisessa tärkeä on tietää mitä ei tiedä.

Osaamistesti antaa sinulle tarkan kuvan osaamistasostasi ja se on täysin ilmainen eikä vaadi rekisteröitymistä.

2. Opiskele

Katso tämä ja 4 vapaavalintaista videota ilmaiseksi

Ja koe Futuedun tapa oppia

Rekisteröidy ja kokeile ilmaiseksiKirjaudu sisään

3. Harjoittele

Laita opitut asiat heti käytäntöön ja harjoittele itse ohjelmistossa tai monivalintakysymyksillä. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.

4. Vahvista osaaminen

Tarkista osaatko aiheet ja todenna osaaminen. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.