XHAKU-funktion perusteet

(

04:09

)

XHAKU-funktio (englanniksi XLOOKUP) on PHAKU-funktion korvaava (todella mahtava) funktio, joka julkaistiin vuonna 2019.

XHAKU-funktio on yksinkertaisempi käyttää, vähemmän virheherkkä ja mahdollistaa monipuolisemmat haut PHAKU-funktioon verrattuna.

Tässä videossa tutustutaan XHAKU-funktion peruskäyttöön, joka onnistuu kolmella argumentilla: hakuarvo, hakumatriisi ja palautusmatriisi. Näiden argumenttien avulla voidaan hakea ja yhdistää dataa hakuarvon avulla toisesta taulukosta, laskentataulukosta (välilehti) tai jopa toisesta Excel-työkirjasta. Xhaun vapaaehtoisiin argumentteihin ja vaakahakuun ja useamman hakuarvon hyödyntämiseen löytyy omat videot.

XHAKU-funktion ainoa heikkous on, ettei se ole taaksepäin yhteensopiva vanhempien Excel-versioiden kanssa. Jos XHAKU-funktiollisen Excel-työkirjan avaa vanhemmalla Excel-versiolla (kuin 2019 tai 365-tilaus), ei funktio toimi vaan näyttää virhettä.

1. Katso video

Katso tämä ja 4 vapaavalintaista videota ilmaiseksi

Ja koe Futuedun tapa oppia

Rekisteröidy ja kokeile ilmaiseksiKirjaudu sisään

2. Harjoittele

Laita opitut asiat heti käytäntöön ja selvitä opitko aiheet. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.

3. Todenna osaaminen

Tarksita osaatko aiheet ja todenna osaaminen. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.