PHAKU-funktio

(

03:12

)

Excelin PHAKU-funktio (englanniksi VLOOKUP) on yksi tehokkaimmista ja aikaa säästävimmistä funktioista. Se on niin sanottu hakufunktio, jonka avulla voidaan hakea tietoa toisesta taulukosta (välilehdestä tai jopa työkirjasta) yhteisen tekijän avulla.

PHAKU-funktion p-kirjain tulee sanasta "pysty", eli PHAKU-funktio on pystyhaku-funktio. Tämä tarkoittaa, että haku tehdään pystysuunnaassa ylhäältä alas. Tämän avulla voidaankin hakea ja yhdistää dataa tehokkaasti taulukkomuotoisen datan sarakkeen mukaan.

PHAKU-funktio sisältää 3 pakollista argumenttia: hakuarvo, taulukko_matriisi ja sar_indeksi, sekä yhden vapaaehtoisen argumentin: [alue_haku]. Näiden argumenttien avulla määritetään minkä avulla haetaan, mistä haetaan, mistä palautetaan ja hyväksytäänkö "tarkka vastine" vai "lähes tarkka vastine"

1. Testaa osaamisesi

Testaa nykyinen osaamisesi. Mikä onkaan tärkeämpää, kuin tietää mitä osaa ja mitä ei. Uuden oppimisessa tärkeä on tietää mitä ei tiedä.

Osaamistesti antaa sinulle tarkan kuvan osaamistasostasi ja se on täysin ilmainen eikä vaadi rekisteröitymistä.

2. Opiskele

Katso tämä ja 4 vapaavalintaista videota ilmaiseksi

Ja koe Futuedun tapa oppia

Rekisteröidy ja kokeile ilmaiseksiKirjaudu sisään

3. Harjoittele

Laita opitut asiat heti käytäntöön ja harjoittele itse ohjelmistossa tai monivalintakysymyksillä. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.

4. Vahvista osaaminen

Tarkista osaatko aiheet ja todenna osaaminen. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.