PHAKU-funktio

(

03:12

)

Excelin PHAKU-funktio (englanniksi VLOOKUP) on yksi tehokkaimmista ja aikaa säästävimmistä funktioista. Se on niin sanottu hakufunktio, jonka avulla voidaan hakea tietoa toisesta taulukosta (välilehdestä tai jopa työkirjasta) yhteisen tekijän avulla.

PHAKU-funktion p-kirjain tulee sanasta "pysty", eli PHAKU-funktio on pystyhaku-funktio. Tämä tarkoittaa, että haku tehdään pystysuunnaassa ylhäältä alas. Tämän avulla voidaankin hakea ja yhdistää dataa tehokkaasti taulukkomuotoisen datan sarakkeen mukaan.

PHAKU-funktio sisältää 3 pakollista argumenttia: hakuarvo, taulukko_matriisi ja sar_indeksi, sekä yhden vapaaehtoisen argumentin: [alue_haku]. Näiden argumenttien avulla määritetään minkä avulla haetaan, mistä haetaan, mistä palautetaan ja hyväksytäänkö "tarkka vastine" vai "lähes tarkka vastine"

1. Katso video

Katso tämä ja 4 vapaavalintaista videota ilmaiseksi

Ja koe Futuedun tapa oppia

Rekisteröidy ja kokeile ilmaiseksiKirjaudu sisään

2. Harjoittele

Laita opitut asiat heti käytäntöön ja selvitä opitko aiheet. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.

3. Todenna osaaminen

Tarksita osaatko aiheet ja todenna osaaminen. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.