Taulukkomuoto

(

02:01

)

Excelissä (ja muissakin laskentataulukko-ohjelmissa) käsitellään ideaalitapauksessa aina taulukkomuotoista dataa.

Taulukkomuotoisen datan lähtökohtana on, että jokaisessa sarakkeessa (tai kolumnissa, kuten usein puhutaan) on aina samanlaista dataa, poislukien ensimmäisenä oleva otsikkorivi.

Jokainen rivi taas on oma tietua, joka voi olla datasta riippuen esim. asiakas, tilaus, tuote tai työntekijä. Usein tietueen ensimmäisessä sarakkeessa on myös jokin uniikki tunniste, kuten tuotteen EAN-koodi.

Taulukkomuotoisessa datassa datan käsittely ja tiedon löytäminen on todella helppoa: ensin etsitään haluttu tietue uniikin tunnisteen mukaan ja sen jälkeen katsotaan oikeasta sarakkeesta haluttu tieto.

1. Testaa osaamisesi

Testaa nykyinen osaamisesi. Mikä onkaan tärkeämpää, kuin tietää mitä osaa ja mitä ei. Uuden oppimisessa tärkeä on tietää mitä ei tiedä.

Osaamistesti antaa sinulle tarkan kuvan osaamistasostasi ja se on täysin ilmainen eikä vaadi rekisteröitymistä.

2. Opiskele

Katso tämä ja 4 vapaavalintaista videota ilmaiseksi

Ja koe Futuedun tapa oppia

Rekisteröidy ja kokeile ilmaiseksiKirjaudu sisään

3. Harjoittele

Laita opitut asiat heti käytäntöön ja harjoittele itse ohjelmistossa tai monivalintakysymyksillä. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.

4. Vahvista osaaminen

Tarkista osaatko aiheet ja todenna osaaminen. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.