Nimetty alue

(

01:48

)

Excelissä nimetty alue mahdollistaa yksittäisen solun, solualueen tai kokonaisten rivien tai sarakkeiden nimeämisen. Näitä nimettyjä alueita voidaan hyödyntää tämän jälkeen soluviittauksina kaavoissa ja ne löytyvät listattuna nimiruudusta ja Siirry-valikosta.

Nimetyt alueet ovat erinomainen tapa tehdä monimutkaisista laskentataulukoista helpommin luettavia ja ylläpidettäviä. Varsinkin työkirjat, joita käyttää useat henkilöt voivat nimittäin ajan kanssa muuttua aika monimutkaisiksi ja kaavojen toimintalogiikan selvittämisessä voi kulua paljonkin aikaa. Nimettyjen alueiden (varsinkin hyvin nimettyjen) avulla kuka tahansa tutkii kaava, näkee sen toimintalogiikan heti. Esimerkiksi =SUMMA(palkat) kertoo huomattavasti enemmän kuin =SUMMA(D4:D323).

1. Katso video

Katso tämä ja 4 vapaavalintaista videota ilmaiseksi

Ja koe Futuedun tapa oppia

Rekisteröidy ja kokeile ilmaiseksiKirjaudu sisään

2. Harjoittele

Laita opitut asiat heti käytäntöön ja selvitä opitko aiheet. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.

3. Todenna osaaminen

Tarksita osaatko aiheet ja todenna osaaminen. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.