Nimetty alue

(

01:48

)

Excelissä nimetty alue mahdollistaa yksittäisen solun, solualueen tai kokonaisten rivien tai sarakkeiden nimeämisen. Näitä nimettyjä alueita voidaan hyödyntää tämän jälkeen soluviittauksina kaavoissa ja ne löytyvät listattuna nimiruudusta ja Siirry-valikosta.

Nimetyt alueet ovat erinomainen tapa tehdä monimutkaisista laskentataulukoista helpommin luettavia ja ylläpidettäviä. Varsinkin työkirjat, joita käyttää useat henkilöt voivat nimittäin ajan kanssa muuttua aika monimutkaisiksi ja kaavojen toimintalogiikan selvittämisessä voi kulua paljonkin aikaa. Nimettyjen alueiden (varsinkin hyvin nimettyjen) avulla kuka tahansa tutkii kaava, näkee sen toimintalogiikan heti. Esimerkiksi =SUMMA(palkat) kertoo huomattavasti enemmän kuin =SUMMA(D4:D323).

1. Testaa osaamisesi

Testaa nykyinen osaamisesi. Mikä onkaan tärkeämpää, kuin tietää mitä osaa ja mitä ei. Uuden oppimisessa tärkeä on tietää mitä ei tiedä.

Osaamistesti antaa sinulle tarkan kuvan osaamistasostasi ja se on täysin ilmainen eikä vaadi rekisteröitymistä.

2. Opiskele

Katso tämä ja 4 vapaavalintaista videota ilmaiseksi

Ja koe Futuedun tapa oppia

Rekisteröidy ja kokeile ilmaiseksiKirjaudu sisään

3. Harjoittele

Laita opitut asiat heti käytäntöön ja harjoittele itse ohjelmistossa tai monivalintakysymyksillä. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.

4. Vahvista osaaminen

Tarkista osaatko aiheet ja todenna osaaminen. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.