Kaaviot ja dashboardin rakentaminen Pivotilla

(

05:15

)

Excelissä voidaan rakentaa monipuolisia "dashboard" raportteja pivot-taulukoiden, osittajien, kaavioiden avulla.

Hyvin rakennettu dashboard tarjoaa nopean tavan saada selville tärkeimmät luvut suurestakin määrästä raaka-dataa. Ideaalitapauksessa pivot-taulukoiden taustalla oleva data päivittyy automaattisesti, jolloin dashboard sisältää aina uusimmat arvot.

Dashboard on myös mahdollista rakentaa siten, että siinä on suojattu kaikki kohdat, jotka voivat hajottaa sen toiminnan. Näin Excel-työkirjan, joka sisältää  monimutkaisenkin (mutta silti intuitiivisen ja helppokäyttöisen), dashboardin voi jakaa kenelle tahansa, vaikka heillä ei olisi ymmärrystä miten dashboard on rakennettu.

1. Testaa osaamisesi

Testaa nykyinen osaamisesi. Mikä onkaan tärkeämpää, kuin tietää mitä osaa ja mitä ei. Uuden oppimisessa tärkeä on tietää mitä ei tiedä.

Osaamistesti antaa sinulle tarkan kuvan osaamistasostasi ja se on täysin ilmainen eikä vaadi rekisteröitymistä.

2. Opiskele

Katso tämä ja 4 vapaavalintaista videota ilmaiseksi

Ja koe Futuedun tapa oppia

Rekisteröidy ja kokeile ilmaiseksiKirjaudu sisään

3. Harjoittele

Laita opitut asiat heti käytäntöön ja harjoittele itse ohjelmistossa tai monivalintakysymyksillä. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.

4. Vahvista osaaminen

Tarkista osaatko aiheet ja todenna osaaminen. Pääset kokeilemaan tätä ja 4 muuta vapaavalintaista videota rekisteröitymällä ilmaiseksi.