< Blogi
3.11.2020
-
Karri Hiekkanen

Uutta Excel-sisältöä Futueduun: liikkuminen, valinnat, solumuotoilut ja XHAKU

10 uutta interaktiivista videota täydentämään Excel kurssia

Lisäsimme Futuedun Excel kurssiin paljon uutta sisältöä. Sisältöä tuli niin tehokeinoihin, kuin täysin uuteen XHAKU-funktioon.

Lisää tehoa Exceli käyttöön

Lisäsimme neljä uutta interaktiivista opetusvideota, jotka mahdollistavat tehokkaamman Excelin käytön. Varsinkin työkirjassa liikkuminen ja datan valinta oikein tehtyinä säästävät todella paljon aikaa ja päänvainvaa. Löydät nyt Liikkuminen ja aluevalinnat -osiosta liikkuminen ja valinnat -videot. Näiden videoiden opit kannattaa jokaisen Excel-käyttäjän ottaa haltuun.

Myös datan syöttö ja muokkaaminen vie paljon aikaa Excelissä. Siksi myös niiden parhaat vinkit kannattaa ottaa haltuun uusilla automaattinen täyttö ja etsi ja korvaa -videoilla, jotka löytyvät Datan syöttö ja muokkaaminen -osiosta.

Muotoilut haltuun

Solumuotoilut-osioon tuli uutta materiaalia olemassa olevan ehdollisen muotoilun lisäksi. Solusisällöt, lukumuotoilut ja solumuotoilut auttavat muotoilemaan Excelit tehokkaasti niin visuaalisesti, kuin sisällöllisesti. Lukumuotoilut-video selventää varsinkin ajan ja päivämäärien toimintalogiikkaa Excelissä.

XHAKU to rule them all

Uusi, datan hakemisen ja yhdistämisen uusi kuningasfunktio, eli XHAKU sai 3 uutta interaktiivista opetusvideota ja samalla oman XHAKU-osion. Kolmen videon avulla käydään ensin läpi XHAKU-funktion perusteet, joka selventää funktion toimintalogiikan ja mahdollistaa nopean tavan hakea ja yhdistää dataa.

Seuraavat kaksi videota syventävät XHAKU-funktion toimintalogiikkaa, ensin vapaahetoisten argumenttien muodossa ja sitten XHAKU-funktion käyttöä vaakahakuna ja mahdollistamalla useampi arvo hakufunktiossa. Tämä on jotain mitä vanha kuningas, PHAKU-funktio, ei pystynyt tekemään, vaikka tarvetta oli.

Vielä muistutuksena, että XHAKU ei kuitenkaan ole taaksepäin yhteensopiva vanhempien Excel-versioiden kanssa. Tämä kannattaa pitää mielessä, jos työkirja menee kolleegalle tai asiakkaalle, jolla ei ole uusin Office 365 versio asennettuna.

Alla lyhyt maistiainen uudesta XHAKU-funktiosta.

Jos kiinnostuit ottamaan esimerkiksi XHAKU-funktion haltuun, voit kokeilla Futuedua ilmaiseksi ja opiskella 5 eri interaktiivista videota, eli esim. koko XHAKU-funktion.

Oletko sinä Excel-guru?

Testaa tarkasti nykyinen Excel-osaamisesi Futuedun ilmaisella osaamistestillä. Ei vaadi rekisteröitymistä.

Testaa Excel-osaamisesiTai tutustu Futueduun lisää