< Blogi
20.2.2020
-
Karri Hiekkanen

Uusi Microsoft Office -app iPhone ja Android älypuhelimille

Microsoft julkaisi 19.2. uuden Microsoft Office sovelluksen iPhone ja Android älypuhelimille, joka tuo yhteen Excelin, PowerPointin, Wordin ja paljon muuta.

Kaikki yhdessä sovelluksessa

Uuden Office älypuhelinsovelluksen ideana on tuoda kaikki Microsoft Officen käytetyimmät toiminnot ja tiedostot yhteen paikkaan. Tavoite on, että jatkossa sinun tarvitsee avata vain yksi sovellus puhelimellasi.

Tämä on huomattavasti parempi tapa, kuin ensin avata oikea sovellus ja sitä kautta oikea tiedosto. Varsinkin tiedostojen välillä hyppiminen muuttuu huomattavasti mukavammaksi.

Uudesta Office sovelluksesta löytyvät mobiiliversiot Excel, PowerPoint ja Word -sovelluksista, sekä useita pienempiä ominaisuuksia, kuten Office Lens, suomeksi Linssi, jonka avulla voi skannata asiakirjoja digitaalisen muotoon.

Aloitus-näkymä

Aloitus-näkymässä näet viimeksi käytetyt tiedostot. Näitä ovat Excel-, PowerPoint- ja Word-tiedostojen lisäksi myös esim. sovelluksella luodut muistiinpanot.

Näkymän oikeasta yläkulmassa olevasta kansio-ikonista voi avata Avaa-näkymän, jossa ovat näkyvillä kaikki sovellukseen yhdistetyt tallennuspalvelut. Näitä ovat esim. henkilökohtainen ja yrityksen OneDrive pilvipalvelu, SharePoint-sivut ja puhelimen omat tiedostot. Sovellukseen voi yhdistää myös kolmannen osapuolen pilvipalvelut, kuten Google Driven, DropBoxin ja iCloudin.

Toiminnot-näkymä

Toiminnot-näkymään on kerätty nopeasti tehtäviä toimintoja, kuten tiedostojen jakaminen, asiakirjojen skannaaminen kameran avulla ja pdf-tiedoston allekirjoitus.

Itselle näistä käytetyimpiä ovat kameran avulla kuvan muuttaminen Excel-taulukoksi ja asiakirjan skannaaminen pdf-tiedostoksi.

Luo uusi

Sovelluksen keskellä oleva plus symboli mahdollistaa uusien tiedostojen luomisen. Näitä ovat muistiinpanot, jotka näkyvät Office sovelluksen Aloitus-näkymässä, Linssi, jonka avulla voi ottaa kuvan asiakirjasta ja muuttaa sen esimerkiksi pdf-tiedostoksi, sekä Office-asiakirjat.

Asiakirjat-valinnan alta onnistuu tuttujen Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostojen luonti. Tyhjän asiakirjan lisäksi uuden tiedoston voi luoda myös mallista tai käyttämällä kameraa tekstin tai taulukon skannaamiseen.

Kokonaisuutena uusi sovellus vaikuttaa erittäin lupaavalta. Microsoft on tuonut yhteen paikkaan kaikki mobiililaitteella käytetyt ominaisuudet, sekä helpon tavan hallita tiedostoja eri paikoista. Microsoft on luvannut myös paljon uusia ominaisuuksia, joita julkaistaan lähiaikoina.

Aluksi vain älypuhelimille

Voit ladata uuden Microsoft Office -sovelluksen iOS-version ja Android-version heti. Microsoft tuo myöhemmin tableteille optimoidut versiot. Tablettiversioiden tarkempi julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa.

Oletko sinä Excel-guru?

Testaa tarkasti nykyinen Excel-osaamisesi Futuedun ilmaisella osaamistestillä. Ei vaadi rekisteröitymistä.

Testaa Excel-osaamisesiTai tutustu Futueduun lisää